Novinky

Sdělení vedení webu: Czecho-Slovak Forces přebírají vedení webu ... čtěte Více informací

Sdělení Event teamu:
Dejte nám vědět, jakou akci byste rádi viděli u nás na webu ZDE. Pomozte nám také s dotazníkem, klikněte ZDE.

Sdělení personálu fora:
Pomozte nám zjistit, co nám na RSko ještě chybí ... Více informací

Korekce

Napsali jste nějaký užitečný návod, tipy, triky? Vložte sem.

Re: Korekce

Nový příspěvekod Dargeth » 02.02.2013 12:01

Kalphite King od Questalion

Spoiler: show
Kalphite King
Autor návodu: Questalion

Obrázek

"Thoughest boss in RuneScape history" ako ho nazval JaGex. Tomuto prirovnaniu som veril prvý deň, keď sme si mysleli, že jeho zelený útok a následný instakill sa nedá obísť a zomierali sme v pohode 10-20x za hodinu. No už o pár dní bolo všetko inak.

Tento návod už bol napísaný skôr, ale vďaka malým zmenám sa to odložilo a teda až dnes to sem dávam (dúfam) v konečnej podobe. Hociaké pripomienky a konštruktívnu kritiku mi píšte, aby som to mohol updatovať. Návody často nepíšem, tak dúfam, že sa Vám aspoň trochu pomôže.

--------------------------------------------------------------------------------------

Cesta
Obrázek

Kalphite king (level 230)
Weaknesses, a útoky a stratégia:

1) Žlté/oranžové krídla (melee fáza) - útočí melee, je weak na fire spells a drygore weapons.
Obrázek

Obrázek


2) Zelené krídla (ranged fáza) - útočí ranged, je weak na stab a drygore weapons.

Obrázek

Obrázek

3) Modré krídla (magic fáza) - rozhadzuje oranžové a modré gule, protect Magic funguje iba čiastočne, je weak na arrows a drygore weapons.

Obrázek

Obrázek

Mage fáza je špecifická, Kingové útoky sú magic-based ale protect veľmi nepomáha (nebol problém hitnúť mi cez protect modrou guľou 3500). Najhlavnejšie je tu mať čo najviac lifepoints a pripravený Freedom proti stunom. Rozlišujú sa tu dve jeho attacky - oranžové gule a modré gule.

Oranžové gule
Rozhádže ich po každom človeku, niekedy je ich veľa, niekedy málo. Snažte sa od nich utiecť minimálne o 8 políčok (ak si to neviete predstaviť, utečte proste čo najďalej). Tieto guličky majú max hit okolo 4800+, málokedy hitnú za 1. Snažte sa mať pripravenú Freedom ability, aby ste mohli utiecť zo prípadného stunu.

Modré gule
Strieľa ich raz za vynorenie, hitujú od 0 do 4000 damage (počul som už o 4,2k hite), ak ich hit vyjde, zostanete stunnutý, ak nie tak môžete kľudne bežať ďalej. Tu je najhoršie to, že ak ostanete po ich zásahu stunned, hneď po vás hodí oranžové gule - veľké riziko smrti. Freedom majte pripravený a pomôže aj Resonance, ktorý vás po zasiahnutí modrou guľou healne.

Každý team potrebuje minimálne jedného "provokatéra", ktorý odvracia instakill útok (zozelenanie hráča), zíde sa aj jeden tanker, ktorý sa snaží celý kill udržať Kinga na sebe a ostatní členovia teamu sú attackers - snažia sa ho roztrieskať čo najrýchlejšie.

Summoner sa nosí Unicorn Stallion - Steel/Iron titan sa po predchádzajúcom update prestali používať pretože sa zabijú sami vlastnými hitmi...

Tanker:

Actionbar (usporiadajte si to ako chcete vy)

Obrázek

Gear:
a) Pokročilý / drahší

Obrázek

b) Začiatočník / lacnejší

Obrázek

* Armour sa dá nahradiť aj inými, napríklad Torva (časom Tetsu)
* Nezabudnite, že armours majú set efekty, takže najlepšie bude zadovážiť si celý bandos set ako na obrázku
* Tankovať sa kľudne dá aj vo voide, len spotreba jedla bude trochu vyššia

--------------------------------------------------------------------------------------

Postup:
Na začiatku killu tanker použije Provoke a to zaručí, že na ňom bude King otočený. Treba dávať pozor na posúvanie sa po roomke, je dobré posunúť sa pár metrov nabok, keď prídu minions, ale to treba robiť iba vtedy, ak má tanker aktívny Freedom, pretože ak dostanete damage-over-time útok a pohnete sa, damage sa znásobí a to môže zaručiť veľmi rýchly rebank. Ak sa už tak stane, Freedom tento bleed damage odstráni.

Po čase treba očakávať Instakill útok - hráč zozelenie. Tu na rad prichádza Provoker - musi dávať pozor, byť ostražitý a zareagovať čo najskôr. Preberie Kinga na seba Provokom a za tým použije Resonance (healne na max hp, ale tu treba dávať pozor - o tejto téme sa dočítate pri postupe u Provokera) alebo Barricade/Immortality. Po tomto útoku si zasa tanker preberie aggro na seba pomocou Provoke ability a pokračuje sa ďalej v kille.

* Snažte sa vyliezť spod minionov niekde nabok - provoker vás nemusí vidieť a je tam potom veľká šanca, že neuvidí ani zelený útok.

Provoker

Actionbar (usporiadajte si to ako chcete vy)

Obrázek

Gear:
a) Pokročilý / drahší

Obrázek

b) Začiatočník / lacnejší

Obrázek

* Štít sa dá požiť hociaký, je to úplne jedno. Hlavné je, aby to bol štít ;) .

--------------------------------------------------------------------------------------

Postup:

Sledujte celý kill tankera a keď uvidíte, ako sa King nabíja (je to také kratšie nabitie, kedy aj na chvíľu jeho farba zosvetlie) a za tým hodí guličku, ktorá označí tankera na zeleno, použite v tej sekunde Provoke a za tým Resonance/Barricade/Immortality.

Resonance sa používa vačšinou v prvej fáze, kým tam ešte nie sú minioni, pretože sa občas stáva, že keď použijete Resonance tak minion vám ho svojim hitom "ukradne", a tým pádom ste bezbranný proti Instakill útoku. To sa dá ale nacvičiť - všetko je to v dobrom načasovní.

Barricade/Immortality používajte po provokovaní vždy vtedy, keď sú okolo vás minioni. Nezabúdajte, že sú to 100% ability, čiže si ability bar šetrite a keď potrebujete jesť (čo vám znižuje ability bar), tak si pomôžte Adrenaline potionom.

Attacker

Actionbar: Ten istý ako u tankera ale miesto Provoke si tam dajte inú ability.

Gear:
a) Pokročilý / drahší

Obrázek

b) Začiatočník / lacnejší

Obrázek

--------------------------------------------------------------------------------------

Postup:

Vaša úloha je asi najľahšia, ale určite nie vedľajšia - od vás závisí rýchlosť killu. Od rýchlosti závisí aj život ostatných členov teamu, kedže nie je problém s drygore attackermi dať kill pod 1 minútu a tým pádom obísť všetky ostatné fázy - dokonca niekedy Kalphite King nestíha dať ani svoj "zelený" Instakill útok. To vo veľkej miere vplýva aj na počet jedla, ktorý zjete počas killu.

Využívajte treshold/ultimate abilities, odporúčam najprv Massacre a až potom nazbierať bar na Berserk, kedže v prvej fáze nikdy nedá svoj "Healing orb" - zelený kruh okolo neho, ktorý každým vašim hitom Kinga healuje. Massacre je over-time ability, to jest najprv hitnete oboma zbranami vysoký hit (s drygores to kľudne býva 5000+1247) a potom každú sekundu kinga hituje za približne 1240.

Po využití Berserk ability budú vaše hity zvýšene na pár sekúnd - tu odporúčam po ňom natiahnúť bar do polovice (pomôžte si adrenaline potom) a použiť Assault - keď túto abilitu na 3 sekundy neprerušíte, uvidíte veľmi zaujímavé hity :) .

Tento boss má svoje weakness, ale najviac na neho platia všetky typy Drygore weapons a tak isto je lepšie používať len melee.

Tipy a triky

- Môžu sa používať hociaké abilty, area-of-effect ability nehrajú pri zmene fáz žiadnu úlohu (Smokey9112 a Woox16 to potvrdili).
- Zelená aura, ktorá sa často vyskytne v ranged a mage fáze je niečo ako siphon u Nexa - nesmie sa do neho hitovať, pretože to Kinga healuje. Stačí počkať 5 sekúnd a zmizne.
- Červená aura, ktorá sa tiež občas vyskytne (táto ale v hociakej fáze), robí to, že Kinga healujú jeho hity a damage-over-time.
- Ak sa pod vami vynoria minioni, hitnú vás za 600-800 damage.
- Treba sa snažiť odtiahnúť Kinga od minionov, aby v roomke bol prehľad o tankerovi - provoker to má potom ľahšie. Pri presúvaní si ale v range a mage fáze dávajte pozor na kingové Damage-over-time hity, ktoré sa vašim pohybom znásobujú.
- Taktiež sa dá ľahko zmeniť jeho pozícia vtedy, keď sa zahrabe. Vynorí sa vždy pod človekom, ktorý ma posledný aggro. Ak nestihnete od neho újsť kým sa vynára, odhodí vás a hitne za 500-3500 damage.


Prajem vám veľa šťastia a množstvo hodnotných dropov!

Obrázek
http://dargeth.blogspot.sk

Obrázek
Obrázek
We make our own choices and we pay our own prices.
Uživatelský avatar
Dargeth
Star of Cune
Star of Cune
 
Příspěvky: 503
Registrován: 23.01.2008 22:42
Bydliště: Falador, mining guild
RS nickname: D4rg3th

Re: Korekce

Nový příspěvekod Hyger3 » 03.02.2013 16:57

Doric od Toma

What’s Mine Is Yours

Autor: Tom rrrr

Požadavky:
5 Smithing
Doporučené:
Lepší krumpáč než bronze, pro nižší levely i jídlo/zbraň na poražení čtyř level 2 nepřátel, aktivované lodestones

Postup

Dojděte za Doricem do jeho kovářské dílny na sever od Faladoru a promluvte si s ním.

Obrázek

Dozvíte se, že se mu poslední dobou nevysvětlitelně snížil počet zakázek, slibte mu tedy pomoc s výrobou ukázkových zbraní, které snad znovu zvednou zájem. Vybaví vás vakem a mapou s lokacemi na těžbu vysoce kvalitní rudy.

Obrázek

První zastávka, Dwarven Mine. Buď běžte na východ od Dorica a slezte po žebříku, nebo se proběhněte podchodem ve Faladoru.

Obrázek

Při pokusu o těžbu rudy na vás zaútočí Living rock brawler, udělejte s ním krátký proces a ruda je vaše. Po sebrání se automaticky vloží do vaku.

Obrázek

Situace se bude opakovat i ve varrockém jihozápadním dole, tam z brawlera mimo perfektní rudy získáte i zvláštní přívěsek.

Obrázek

Obrázek

Varrocký jihovýchodní důl, tentokrát po brawlerovi zůstane deník neznámého čaroděje, v němž jsou poznámky o studiu kamenných bytostí a zpráva o spolupráci s nějakým trpaslíkem za účelem zmaření Doricova podniku.

Obrázek

Teleportněte se k lodestonu v Port Sarim, a doběhněte k poslední stanici, dolu v Rimmingtonu. Těsně předtím, než vstoupíte, uvidíte čaroděje s trpaslíkem, jak očarovávají skálu a pak se teleportují pryč. Vy to neřešte, prostě vytěžte nějakou jinou.

Obrázek

Obrázek

Nyní vše zaneste zpět Doricovi. Se zájmem si počte v čarodějově deníku a poví vám, že zvláštní přívěsek je ve skutečnosti Gofannon amulet, amulet začínajících kovářů. Potom vás jako správný kamarád nechá ukázkové předměty, na kterých záleží celé jeho živobytí, s klidem vyrobit za sebe. Vyndejte tedy rudu, vytavte ji a vykovejte mu vysoce kvalitní bronzový meč a dýku.

Obrázek

Obrázek

Než se dostanete kamkoliv dále, musí výrobky nejprve ocenit Artisan’s Workshop ve východním Faladoru. Promluvte si tam s Akselem.

Obrázek

Aksel vám slíbí, že zbraně rád dovede k úplné dokonalosti, ale mezitím od vás potřebuje vymámit ze Stena hlášení o postupu. Ve východní části dílny seběhněte po schodech dolů, Sten postává někde tam u kolejí.

Obrázek

Trať do Keldagrimu ještě zdaleka není hotová, nutně potřebuje víc dělníků. Ačkoliv na vás nenápadně mrkne, můžete se na něj s klidem v duši vykašlat a vrátit se za Akselem. Ten vás pošle s dokončenými zbraněmi za pážetem sira Amika. Najdete ho v přízemí největší věže faladorského hradu.

Obrázek

Zbraně se mu zalíbí a nechá vás jít nahoru. Přijdete v pravý čas, abyste odhalili zakrslého slídila, který se za vás chtěl vydávat.

Obrázek

Sir Amik s ním okamžitě utne veškerá jednání. Vy se dozvíte, že podlý trpaslík je ve skutečnosti Boric, Doricův syn. Vezměte ho tedy za otcem, aby si vše vyříkali mezi čtyřma očima (pochopitelně s vámi jako s nestranným porotcem).

Obrázek

Musíte hádku směřovat takovým způsobem, aby se Boric a Doric nakonec usmířili. Snažte se vybírat témata týkající se Boricova dětství a mládí.

Obrázek

Obrázek

Až se všichni společně obejmete a vypláčete, Boric s Doricem se dohodnou, že si založí firmu Doric & Syn s vámi jako business partnerem. Zatímco si trpaslíci vychutnávají chvilku pro sebe, vy dostanete rudu, ze které máte vykovat vývěsní štít, ozdobné kroužkové a plátové brnění.

Obrázek

V dílně, jako je tato, se ale nedá vůbec pracovat, tak rovnou můžete seběhnout do jeskyně za domem a trochu tam poklidit.

Obrázek

Až vše dokončíte k plné spokojenosti Dorica a Borica, oficiálně si plácnete na menší oslavě.

Obrázek

Obrázek

Odměna:
Gofannon amulet
1.000 Mining XP
400 Smithing XP
180 gp

Jednou z odměn je i nabití Gofannon amuletu, který zvyšuje získané zkušenosti do Miningu a Smithingu, až do dané hodnoty (podobně jako clan ring).

Obrázek

Další nabití získáte z drobných pochůzek po questu (pouze pro membery).

Doric a Boric - tasky

Ani po questu pochopitelně nekončí vaše úloha business partnera, a tak zatímco Doric bude rozehřívat zkřehlé klouby u pece a Boric cosi šlukovat v podzemí, vy máte jedinečnou příležitost vyřídit jim všechny obchodní zakázky za úplně nulovou finanční odměnu. Budete teď rozhodně potřebovat dobrý krumpáč, hromadu rudy/barů a kdo má, tak TokKul-Zo pro bankování i rychlou pec nebo Explorer’s ring 4 na superheat.
Odměna za dokončení všech tasků je 183.500 nabití amuletu, 48.000 Smithing a 13.000 Mining XP při levelech 75 Smithing a 60 Mining (nelze boostovat).

Doric #1: Smithing for Sten
Požadavky:
12 Smithing a 10 bronze barů

Promluvte si s Doricem. Sten z Artisan’s Workshop potřebuje 5x bronze full helm, vykovejte je (musíte potom, co vezmete task). Skočte za Stenem a předejte mu helmy, nyní se ale menší brigádě nevyhnete. Položte pět yardů bronzových kolejnic (5x bronze track 100%, návod zde).

Obrázek

Po práci oznamte Stenovi úspěch a task je hotov.
Odměna: 250 Smithing XP, 750 nabití amuletu

Doric #2: Attack of the Trolls
Požadavky:
Death Plateau (nová verze nutná)
18 Smithing a 26 bronze barů

Doric vás pošle vykovat 3x bronze platebody a 3x bronze kiteshield pro Commandera Denultha v Burthorpe. Burthorpe má vlastní důl, pec i kovadlinu, vše můžete vyrobit až na místě.

Obrázek

Během rozhovoru s Denulthem najednou přiběhne vystrašený voják a oznámí veliteli, že se jedno z půltuctu děl na střeše rozbilo. Ještěže je zrovna poblíž kvalifikovaný kovář.
Dojděte si za Doricem pro moudrou radu. Vysvětlí vám, jak vyrobit náhradní díl (1x cannon repair part); stačí jen 2 bronze bary zpracované na jeho kovadlině. Narychlo splácanou bronzovou záplatu pak nasaďte na masivní železné dělo, které najdete na střeše silně bráněné burthorpské pevnosti (nemusíte se bát, že byste museli po schodech, někdo tam naštěstí nechává viset žebřík).

Obrázek

Už se jen skočte pochlubit Denulthovi a task je hotov.

Odměna: 500 Smithing XP, 1.500 nabití amuletu

Doric #3: Warhammers and Longswords
Požadavky:
24 Smithing a 25 iron barů

Od Dorica budete vysláni přímo na sever do skřetí vesnice, promluvte si s generály o jejich objednávce. Jako obvykle se strhne hádka, tentokrát jestli je lepší nepřítele rozsekat nebo rozdrtit. Nakvašeně jim tedy slíbíte, že vyrobíte jak 5x iron longsword, tak 5x iron warhammer.
Až se vrátíte se zbraněmi, zjistíte, že je generálové chápou jako dárek. Když se je pokusíte vyvést z omylu, pohrozí vám, že Dorica u ostatních klanů pomluví. Se skřípěním zubů jim tedy předejte dar a od goblinů si vezměte na památku nějaké bezcenné harampádí (ve skutečnosti knížka o Smithingu).

Obrázek

Odměna: 750 Smithing XP, 2.250 nabití amuletu

Doric #4: Burial Armour
Požadavky:
30 Smithing a 20 iron ore

Další výlet do Artisan’s Workshop, tentokát půjde o dvacet kousků pohřebního brnění. Burial armour podrobněji zde, jinak ve stručnosti v Artisan’s Workshop vložíte 20 iron ore na pás (klidně i noted), vytáhnete 20x iron ingot I a na kovadlinách v zadní části dílny vykovejte dvacet libovolných kusů železného pohřebního brnění (pokud budete navíc kovat věc v rámečku v horní části obrazovky, dostanete víc XP) a hoďte ho do roury. Nezapomeňte oznámit Suakovi hotovou práci a task je hotov.

Odměna: 1.500 Smithing XP, 4.500 nabití amuletu

Doric #5: A Gnomish Request
Požadavky:
48 Smithing a 50 steel barů

Vezměte od Dorica zakázku pro gnómy, tentokrát je potřeba 10x steel sword a 8x gnome platebody pro Commandera Montaie na bitevním poli jižně od Ardougne.
Gnome platebody vyrobíte z hotového steel platebody na Doricově kovadlině.

Obrázek

Obrázek

Odměna: 5.000 Smithing XP, 15.000 nabití amuletu

Doric #6: Fremennik of War
Požadavky:
59 Smithing a 60 mithril barů

Zatímco si Doric bude vychutnávat už pátou koupel ve zlatě v kuse, vy můžete donést 20x mithril warhammer Skulgrimenovi v obchodě s helmami v Rellecce (cesta nejlépe přes lyru či house teletabletu; jinak Seers' Village/Lunar Isle lodestone).

Odměna: 8.000 Smithing XP, 24.000 nabití amuletu

Doric #6: Nostalgic Warhammers
Požadavky:
64 Smithing

Doric vás vyšle za Santirim, keldagrimským trpaslíkem, který by rád vlastnil repliku válečného kladiva první generace. Vezměte si buď vozík z Varrocku, nebo fairy ring (DKS) a ve městě si promluvte s trpaslíkem v tom nejseverozápadnějším domě. Santiri vám vysvětlí situaci a odkáže vás na Supreme Commander Bisi, který by vám mohl poskytnout základní materiál na práci. Promluvte si s ním a dostanete black warhammer.

První generace kladiv nebyla nic moc, proto musíte kvalitní zbraň rozbít. Praštěte do ní na libovolné kovadlině (jedna je hned ve vedlejší budově) a pochlubte se Santirimu.
Santiri vás okamžitě vyhodí. Jak by taky ne, vždyť jste si dovolili vydávat bezcenný šunt osmnácté generace za tu první! Doporučí vám ale knihovnu (velká budova u řeky), tak se do ní skočte podívat a promluvte si s knihovníkem. Ten vám vysvětlí, že jste k úpravě zbraně nepoužili dostatečnou sílu. V budově na jih od banky se nachází Stonemason, zeptejte se ho, zda byste si nemohli na chvíli vypůjčit jeho buchar (stojí v rohu). Vylepšete zbraň a utíkejte ji ukázat Santirimu.

Šestá generace! ŠESTÁ! Co si to dovolujete?! Pravá první generace má přece nádherný povlak rzi!

Inu co se dá dělat, hoďte milé kladivo do studny (malý kus na jihovýchod od mostu).
Santiri se při pohledu na blyštivou nádheru první generace málem rozpláče jako malé dítě a vy dostanete zaslouženou odměnu.

Odměna: 12.000 Smithing XP, 36.000 nabití amuletu

Doric #7: The Mysterious Client
Požadavky:
75 Smithing a 50 adamant barů

Doric vám tentokrát ukáže zajímavou objednávku. Někdo mu v noci hodil před dílnu bednu s anonymním požadavkem na 25x adamant scimitar. No co, zákazník je zákazník, tak vykovejte potřebné zbraně, naládujte je do bedny a tu položte na smluvené místo – totiž pařez za faladorským obchodem s drahokamy. Abyste se ujistili, že nezásobujete žádné lapky, počkáte si u zdi obchodu.

Obrázek

Po chvíli si pro šavle dojde opičí ninja, ale jakmile vás zpozoruje, budete omráčeni vrhacím banánem. Po probuzení u sebe najdete naškrábanou omluvu. Nakonec řekněte Doricovi, co jste se dozvěděli, a poslední Doricův task je tím hotov.

Odměna: 20.000 Smithing XP, 60.000 nabití amuletu

Boric #1
Požadavky:
30 Mining

Naštěstí je tu ještě Boric a jeho Mining tasky. Ta ruda na bary se přece sama nenatěží!
Promluvte si s ním a dozvíte se, že od vás potřebuje natěžit 30x coal u Coal Trucks. Tam se dostanete buď přes games necklace (Barbarian Outpost) a pak na jih, nebo ze Seers' Village. Natěžte uhlí, hoďte ho do vozíku a nezapomeňte poblíž stojícímu trpaslíkovi oznámit úspěch.

Odměna: 1.500 Mining XP, 4.500 nabití amuletu

Boric #2
Požadavky:
40 Mining

Kouzelník z questu podle všeho pokračuje ve své činnosti a ubozí horníci jsou tak často sežráni obřími kusy kamene. Vaším úkolem je jít do daných dolů (viz obdržený seznam) a zlikvidovat celkem 4 living rock brawlery, kteří se objeví při pokusu o těžbu. Konkrétně se jedná o tyto doly:
Severovýchodní důl v Ardougne (stačí se držet cesty, je to ten důl s železem a medvědem)
Důl v Al-Kharidu (na sever od města)
Severovýchodní důl v Brimhavenu (zlato)
Lumbridgeský západní důl (jihozápadní roh bažiny)

Odměna: 3.500 Mining XP, 10.500 nabití amuletu

Boric #3
Požadavky:
60 Mining

Zbývá už jen natěžit 10x mithril ore a 15x coal v Mining guildě (včetně přilehlého resource dungeonu). Až potřebnou rudu natěžíte, doneste ji zpět Boricovi. Pozor, nepočítá se ruda získaná přes Varrock smithing armour nebo shooting star bonus.

Odměna: 8.000 Mining XP, 24.000 nabití amuletu

A tak Hloupý Honza dokončil nekonečné pochůzky, dostal omšelý, rezavý amulet a dopomohl jedné rozhádané rodině ke štěstí a blahobytu. A jak je vidět na vývěsním štítu a na manekýnech uvnitř kovárny, Doric ani Boric vydělanými penězi rozhodně neplýtvali na předražené blbosti.

Obrázek
R A W R
WATCH DAT A $ $
Obrázek

Obrázek
Uživatelský avatar
Hyger3
Star of Cune
Star of Cune
 
Příspěvky: 1297
Registrován: 02.01.2008 09:01
Bydliště: The Core/Taverley
RS nickname: Hyger3

Re: Korekce

Nový příspěvekod Tom rrrr » 03.02.2013 17:09

Bandos od Radanka

Spoiler: show
Bandos boss

Autor: Radanek

Vítejte u mého návodu na solování Generala Graardora. K solování jsou třeba poměrně vysoké skilly a také lepší výbava. Zde budu popisovat metodu s Bandos armourem a chaotic maulem.

Do GWD byste se již měli dopravit sami, jenom sem doplním takovou drobnost - mnohem rychlejší cesta z Trollheim telespotu je východní stranou, ne tou západní. :)

Doporučené skilly:
90+ combat skilly
Co nejvyšší Summoning - ideálně 99 na steel titana, ale pokud nemáte, tak aspoň 96 na yaka. Jinak co nejlepšího combat familiara, unicorn je tady celkem zbytečnost.

Výbava:
Obrázek

Helma: Fighter/Bandos/Neitiznot
Top: Bandos chestplate
Bottom: Bandos tassets
Amulet: Amulet of fury
Cape: Completionist/Max/Skillcape/TokHaar/Fire
Weapon: Chaotic maul
Boots: Nějaké glacor, mají stejné staty.
Gloves: Goliath/Barrows
Ring: Berserker/Warrior/Ring of wealth
Arrow: Zamorak arrow
Aura: Penance + Master reverence/Vampyrism - Penance aura je momentálně asi nejlepší aura, díky ní je prayer celou hodinu na maximu a není třeba pít žádné prayer poty.

Inventář:
Obrázek

Doporučuju vzít mnohem víc scrollů, minimálně 500 na tu hodinu a půl. Mizí tam strašně rychle. :D Dají se tam vzít i dreadnipy, ale to už je trochu přehnané. Samozřejmě se dá výbava upravit na 4 flašky overloadu, počet prayer potů (super restores v mém případě) bude stejný, protože Graardor rád dropuje super restores. Pokud nemáte steel titana, tak je tam taky dobrý yak kvůli posílání rune junků a super restorek do banky (potom ale nebrat alch runy).

Ability bar:
Obrázek

Prayer používáme Turmoil + Soul split
K abilitám je tady jedna zajímavá věc. Říká se tomu adrenaline freezing. Jde vlastně o to, udržet si adrenalin na maximu i mimo boj. Docílíme toho používáním abilit, které se dají zapnout i bez štítu a mimo boj. Konkrétně Anticipation a Freedom z Defence sekce a Escape z Ranged / Surge z Magic sekce. "Teleportační" abilitky mají společný cooldown 20 vteřin, proto je používáme jako první. Potom použijeme Anticipation, který má také 20 vteřin cooldown. Potom znovu "teleport", Freedom (30 vteřin cooldown) a znovu "teleport". Takto si udržíme Adrenalin stále na co nejvyšší hodnotě i mimo boj a můžeme díky tomu hitnout ultimátní abilitku hned na začátku souboje s bossem.

Killcount:
Dělá se na goblinech severně od lana, kterým slezete do GWD. Doporučuju používat všechny možné abilitky, ale pozor na AOE spelly typu Hurricane nebo Cleave, abyste na sebe zbytečně nenatáhli i monstra, která zabíjet nechcete.

Samotné zabíjení:
Klíčem je postavit se s titanem tak, aby na Graardora útočil ranged, a zároveň stát tak, abyste byli schopní hitovat AOE abilitkama co nejvíce soupeřů, nejlépe i mage miniona. Proto je dobré stát 2 políčka od zdi, přímo naproti oltáři. Mage minion se spawne skoro pod vámi a než Graardor dojde, stíháte v pohodě zapnout prayer.
Samozřejmostí je používání scrollů titana a okamžité hitování abilitek, přičemž každá druhá by měla být Slice. Také je dobré co nejčastěji používat Stun ability, což bossům (a celkově monstrům, které nejde stunnout) dává 188% weapon damage. První threshold ability doporučuji Assault, druhou Slaughter a až třetí Hurricane.

Závěrem:
S touto výbavou budete schopní crushnout většinu low level bandos killerů, kteří tam obvykle nabíhají v toragu se sara godswordem. Graardor se dá taky zabíjet magií, ale podle mě je to o hodně pomalejší a nevyplatí se tak jako melee.

Přeji vám hodně zdaru, pokud možno žádná úmrtí a hodně kvalitních dropů. :)
Obrázek
Uživatelský avatar
Tom rrrr
Star of Cune
Star of Cune
 
Příspěvky: 1003
Registrován: 28.05.2010 19:34
Bydliště: Rellekka
RS nickname: Rilifaen

Re: Korekce

Nový příspěvekod Tom rrrr » 04.02.2013 07:41

Zamorak od Radanka

Spoiler: show
Zamorak boss

Autor: Radanek

Zdravím, připravil jsem si pro vás Zamorak boss high-level solo návod. Tento návod je určen pro pokročilejší hráče s combat staty aspoň 90+ a větším obnosem peněz na nákup vybavení. Enjoy. :)

Dostat do GWD byste se měli již sami, jenom takový tip - z Trollheim telespotu je to rychlejší východní cestou. :)

Doporučené skilly:
92+ magic - na Bloodfire barrage
Summoning 96 alespoň na yaka, samozřejmě 99 na steel titana je ideální
Quest Desert Treasure na používání Ancient Magics
Quest Love Story na Trollheim Teletablet

Výbava:
Obrázek

Helma, Top a Bottom: Stačí bohatě ganodermic, ale pokud máte Virtus/seasinger, tak proč ne.
Weapon: Armadyl battlestaff/chaotic staff/pokud jste na tom hodně špatně, tak staff of light
Amulet: Arcane stream necklace
Cape: Completionist/Max/Skillcape/God cape z Mage Areny
Gloves: Spellcaster/Barrows
Boots: Jakékoli glacor, mají stejné staty
Ring: Seers'/Ring of wealth
Arrow: Zamorak arrow
Aura: Penance + Master Reverence. Penance je momentálně nejlepší combat aura ve hře, díky ní vydržíte celou hodinu na maximálním prayeru.

Inventář:
Obrázek

Je potřeba vzít víc scrollů na hodinu a půl, aspoň 500. Počet run je orientační, stačí tam cca 1k spellů. Lze přibalit i dreadnipy, ale je to s nima docela overkill. I tak padá boss docela rychle.

Abilitky:
Obrázek

Prayer používáme Torment + Soul split
K abilitám je tady jedna zajímavá věc. Říká se tomu adrenaline freezing. Jde vlastně o to, udržet si adrenalin na maximu i mimo boj. Docílíme toho používáním abilit, které fungují i bez štítu a mimo boj. Konkrétně Anticipation a Freedom z Defence sekce a Escape z Ranged / Surge z Magic sekce. "Teleportační" abilitky mají společný cooldown 20 vteřin, proto je používáme jako první. Potom použijeme Anticipation, který má taky 20 vteřin cooldown. Následně znovu "teleport", Freedom (30 vteřin cooldown) a znovu "teleport". Takto si udržíme Adrenalin stále na co nejvyšší hodnotě i mimo boj a můžeme díky tomu hitnout ultimátní abilitku hned na začátku souboje s bossem.

Killcount:
Na malých impech a gorak severně od boss roomu. Killcount děláme s bloodfire blitz, ne s barrage! Řekl bych, že ze všech 4 bossů (Nex nepočítám) je na Zamoraka killcount nejrychlejší.

Samotné zabíjení:
Postavíme se do jihozápadního rohu boss roomu, kde k nám pěkně přijdou všichni hodní posluhovači Zamoraka a my je potom bez milosti vyvraždíme. Samozřejmostí je používání scrollů k titanovi, pokud ho máme. Popřípadě dreadnip taky pomáhá.
První ultimátka je určitě Metamorphosis a potom hitujeme abilitky a pěkně je prokládáme Wrackem. Pokud dostáváme moc velkou nakládačku, každý hit proložíme auto-attackem, který nám krásně doplní životy. S penance aurou jsme první hodinu naprosto v pohodě, co se týče prayeru, pro delší zabíjení tady máme reverence auru a nějaký prayer flašky. K'ril je tak hodný a chce nás tam tak dlouho, že nám milostivě dropuje ještě 9 loků super restorky.

Meele styl:

Výbava:
Obrázek

Inventář:
Obrázek

Tady bych možná přibral vampyrism auru, přece jenom tady dostáváte trochu větší nakládačku a nehealujete se tolik jako magií.

Ability:
Obrázek
Prayer - Turmoil + Soul split

Při zabíjení se zase snažíme, abychom hitovali AOE ability a tím zároveň krásně načali miniony. Nebudeme s nimi mít pak takový problém po killu bosse, a taky se tím samozřejmě více healujeme soul splitem.

S meele výbavou můžete stát prakticky kdekoliv, klidně i v rožku jako s magií.

Závěrem:
Pohodové a maximálně bezpečné killování Zamorak bosse, s touto výbavou přehitujete všechny low-level hráče snažící se vás crushnout. Jenom pozor na meelery, obvykle mají větší damage.

Přeju hodně štěstí, pokud možno žádné smrti a pěkné dropy. :)
Obrázek
Uživatelský avatar
Tom rrrr
Star of Cune
Star of Cune
 
Příspěvky: 1003
Registrován: 28.05.2010 19:34
Bydliště: Rellekka
RS nickname: Rilifaen

Re: Korekce

Nový příspěvekod Bezdomovec5 » 05.02.2013 00:47

Tývoléé, kdo to má furt házet do systému :D.
Obrázek
Bezdomovec5 youtube channel!
MOJ STEAM
Džáááááááááááááááááh sem druhej největší spammer na foru ááááááááááááááááá!
Uživatelský avatar
Bezdomovec5
Globální Moderátor
Globální Moderátor
 
Příspěvky: 2700
Registrován: 01.05.2009 13:39
Bydliště: Na hlavním nádraží
RS nickname: Bezdomovec5

Re: Korekce

Nový příspěvekod koudy15x » 11.02.2013 07:15

Ty Bezďáku :D
ObrázekObrázek
Obrázek
Obrázek - My biggest goal - ACHIEVED!!
Uživatelský avatar
koudy15x
Event team
Event team
 
Příspěvky: 2088
Registrován: 02.01.2008 10:55
Bydliště: W67
RS nickname: Koudy15x

Re: Korekce

Nový příspěvekod Dargeth » 18.02.2013 16:55

StinkHoles od Slovakrepa

Spoiler: show
StinkHoles
Autor návodu: Slovakrepa

Jedná sa o Dungeoneering D&D. Každý deň ju môžete absolvovať 2x. Sinkholes začnete jednoducho a to v Daemonheim západne od obchodníka s odmenami kde sa nachádza Talsar.

Obrázek

Ak zvolíte možnosť Teleport, teleportuje vás k Sinkholes. Tá sa objavuje v istom čase v hre, ak vás neteleportuje Sinkholes, ešte nie je pripravená. Čas pre všetky svety je rovnaký. Teleportuje vás až 5 minút pred začatím, ale nebudete ešte vidieť vchod dnu. Keď sa s ním porozprávate a zvolíte možnosť "Where will the next sinkhole appear?", môžete zistiť kedy sa ďalšia Sinkhoes začne. Tiež vám povie kde v hre sa objaví vchod dnu.

Obrázek

Po teleportovaní sa objavíte pred vstupom do dungu kde sa začína Sinkhoes. Vstúpte dnu, tento vchod vidno, ale až keď je už Sinkhoes pripravená.

Obrázek

HLAVNÁ MIESTNOSŤ:

Obrázek

V hlavnej miestnosti sa nachádza Gorajo hoardstalker, ktorý D&D začína. Na to aby ste D&D mohli začať niesmiete pri sebe nič mať, na to tu je banka. Keď už nič pri sebe nemáte, na Gorajo hoardstalker vyberte možnosť "Enter dungeon" a potom "I’m ready to enter". Následne by sa váš status naľavo hore mal zmeniť na Ready.

V ľavom hornom rohu máte tých informácií viac:
Players Ready - koľko ľudí je pripravených, na začatie D&D ich musí byť 5. Odporúčam 134w.
Total players - koľko ľudí je v hale, rátajú sa aj nepripravený.
Your state - váš status, či ste pripravený.
Sinkhole collapse - čas, za ktorý sa Sinkhole uzavrie, ak sa nenazbiera 5 ľudí za tento čas budete vyhodený von.

Až budete na hru 5 tak sa hra sama spustí. Objavíte sa v base akéhosi dungu.

Obrázek

1 - jedlo.
2 - banka, tieto banky slúžia na odkladanie nazbieraných surovín z hry. Tieto sa nachádzajú aj v dungu stačí ich nájsť.

Obrázek

3 - brnenie, môžete si vybrať aké chcete brnenie do dungu.
4 - informácie a ciele dungu.

INFORMÁCIE A CIELE DUNGU:

Obrázek

Objectives
- Resource: Môžete tam mať ryby, drevo, ore... Sú to klasické spoty, ktoré poznáte z každého dungu.
- Combat totems: Tie padajú z monštier, poprípade sa objavia keď ich hráč nezbiera.
- Exploratory totems: Tie získavate otváraním dverí, v každej miestnosti dungu sa nachádza 1 totem.
Všetky veci z objectives treba dávať do banky, tieto veci nezbierate sami, ale všetci z tímu.
Time: čas do konca dungu, je to čas do kedy máte nazbierať objectives, až to splníte budete teleportovaný do reward miestnosti.
Score: Vaša šikovnosť, od toho sa odvíja Rank. Čím väčšie Score tým lepší Rank a lepšia odmena.

REWARD MIESTNOSŤ:
Po splnení všetkých objectives sa objavíte vo finálnej miestnosti. Po vybratí kariet miestnosť opustíte pomocou rebríka, máte 2 možnosti teleportovať sa pred vstup do Sinkhoes alebo do Daemonheimu.

Obrázek

V ľavom rohu si môžete pozrieť ktorý ste, čo ste dostali a aké máte skóre.

Obrázek

Existujú 3 odmeny: Lampa s Dungeoneering experience, Dungeoneering tokens alebo kozmetický Gorajo oblek. Časť obleku dostanete len ak v dungu nájdete Preening ibis kartu, tú následne na konci aktivujete aby ste mali časť obleku v truhle. Lampy sa rozdeľujú podľa dosiahnutého ranku, najlepší rank má huge lamp a ostatným sa rozdelia lampy o nižšej hodnote. Tie sa dajú zmeniť tiež pomocou karty, viac o tom nižšie.
Tiež môžete použiť karty, ktoré ste mohli nájsť v celom dungu pri splňovaní Objectives. Kartu môžete použiť, keď pri vašom mene je hviezdička, začína hráč s najnižším rankom. Každá karta má inú funkciu:
Trading mantis - obchodujete s truhlou hráča, ktorý má o 1 vyšší rank ako vy.
Trading leech - obchodujete s truhlou hráča, ktorý má o 1 nižší rank ako vy.
Thieving locust - obchodujete s truhlou hráča, ktorý má najnižší rank.
Cloning mosquito - budete mať takú istú truhlu, ako ten čo má rank pod vami.
Whimsical bunyip - náhodne vám vyberie kartu.
Consistent yak - vaša odmena bude len medium experience lamp.
Protecting titan - chráni vašu truhlu proti presúvaniu od iného hráča.
Scavenging meerkat - dá vám extra medium lampu do truhly, všetky vysoké ranky dostanú extra kartu.
Reversing phoenix - vráti späť účinky predchádzajúcej karty.
Preening ibis - budete mať časť Gorajo obleku v truhle.
Beguilind smoke - zavrie truhly.

TAKTIKA:
Otvárajte miestnosti a zbierajte Exploratory totems, ak narazíte na malé comb monsters hneď zabíjať a brať Combat totems, potom zabíjať high comb monsters. Suroviny zbierajte medzi poslednými, je za ne najmenej bodov.
http://dargeth.blogspot.sk

Obrázek
Obrázek
We make our own choices and we pay our own prices.
Uživatelský avatar
Dargeth
Star of Cune
Star of Cune
 
Příspěvky: 503
Registrován: 23.01.2008 22:42
Bydliště: Falador, mining guild
RS nickname: D4rg3th

Předchozí

Zpět na Návody

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

RuneScape ® is a trademark of Jagex © 2000-2011 Jagex Ltd.

Powered by phpBB © 2010/2011 phpBB Group
Style/Design by GraphicSite.cz pro RSko.cz

Počítadlo